Hjælp Ukraine

Din støtte til civile i Ukraine kan redde liv

Opret indsamling

Vi når de allermest sårbare

Caritas er med flere end 65 lokale afdelinger fordelt på tværs af Ukraine en af de største hjælpeorganisationer i landet. Vi har derfor mulighed for at nå ud med hjælp til de mest sårbare. Netop nu, i den kolde og mørke vinter, er situationen ekstra kritisk for befolkningen.

Caritas er til stede med nødhjælp tæt på frontlinjen, og dit bidrag går til vores hjælpearbejde med blandt andet at uddele fødevarer, rent drikkevand, hygiejneprodukter, varmt tøj og andre basale fornødenheder til krigens ofre.

Caritas i Ukraine

Caritas Danmark har støttet Ukraine siden Rusland invaderede den østlige del af landet i 2018.

I forbindelse med den aktuelle krig i Ukraine arbejder Caritas Danmark sammen med de nationale Caritas organisationer i Ukraine og nabolandene.

I dagene efter den 24. februar 2022, hvor russiske styrker invaderede Ukraine, igangsatte Caritas-netværket en hjælpeaktion af hidtil usete proportioner for at afbøde de lidelser, som krigen medførte og desværre stadig medfører civilebefolkningen.

Caritas Danmark fik via en hurtig nødhjælpsindsats en ekstra bevilling på 8,7 millioner kr. fra Udenrigsministeriet til Ukraine. På grund af vores deltagelse i TV-indsamlingen ’Sammen for Ukraine’ kunne vi sende yderligere 3,35 millioner kr. til Ukraine.